Angleški buldog prodaja

Nakup angleškega buldoga je lahko težak proces. Vendar pa z upoštevanjem naslednjih korakov lahko zagotovite, da boste dobili pravega psa zase in za vašo družino in da boste za njega plačali primerno ceno.

Prepričajte se, da je angleški buldog pravi pes za vas in za vašo družino

Stotine angleških buldogov so vsako leto zapuščene, saj jih družine kupijo, ker so popularni in prikupni, vendar se ne zavedajo, da pes zahteva tudi veliko dela. Kupci so navdušeni nad šarmom angleških buldogov, vendar pa se šele kasneje zavejo, koliko dela in pozornosti je potrebno posvečati njihovim gubam, očem, obrazom, repu, koliko dela pride zaradi neobičajne telesne sestave in genetskih napak, ki se pojavljajo zaradi neodgovornosti rejcev.

Buldogi nikoli zares ne odrastejo. Običajen pes je zrel pri dvanajstih do osemnajstih mesecih, medtem ko buldogi dozorijo šele pri treh letih. Prav tako je njihova pričakovana življenjska doba samo 7 do 10 let, medtem ko drugi psi lahko doživijo tudi 20 let. Njihov življenje bo tako razburljivo in polno, medtem ko ne bo tako dolgo, kot pri nekaterih drugih psih.

Izberite primernega rejca

Zanesljiv majhen rejec psov je vedno boljša izbira. Idealno je, če gre za takšnega, ki ima hkrati največ dva psa in eno leglo na vsaki dve leti. Imajo več časa, da se posvetijo skrbi za mladička in niso tako obremenjeni s finančno platjo. buldogi so večinoma umetno osemenjeni zaradi njihove nenavadne telesne strukture. Prav tako so večinoma rojeni s carskim rezom, saj so njihove glave mnogokrat prevelike, da bi lahko prišlo do naravnega rojstva. Prav tako je pomembno vedeti, da imajo buldogi majhna legla. Zaradi teh razlogov je normalna cena za buldoga nad 1500 evrov in lahko za vrhunske primerke znaša tudi mnogo več.