Angleški buldog mladiči

Mladiči angleškega buldoga so prijazni, igrivi, skratka odlični psi za družine.

Vendar pa prihod mladička angleškega buldoga zahteva tudi usposabljanje in treniranje, še posebno ga je potrebno navaditi na opravljanje potrebe izven doma, saj v nasprotnem primeru tvegate, da se bodo v vašem domu hitro začele pojavljati lužice.

Vendar pa navajanje angleškega buldoga na lulanje zunaj ni nujno stresen postopek, še posebno, če boste sledili naslednjim napotkom:

- Mehur mladička angleškega buldoga je majhen in nadzor nad njim mu ni dan od rojstva. Nerealno bi bilo pričakovati, da se mladiček ne bo nikoli polulal, medtem ko boste v službi ali kako drugače zasedeni. Ob predpostavki, da vaša družina ne bo mogla mladička pospremiti ven vsaki 2 ali tri ure, mora mladiček angleškega buldoga imeti dostop do na območje, kjer lahko tudi notri opravi svojo stvar.
- Lastniki kužka morajo delovati kot ekipa, da dokažejo skladnost, potrpežljivost in vztrajnost, če želite, da bo trening mladička uspešen. Upoštevajte, da lahko traja več tednov ali celo mesecev, preden se bo mladič angleškega buldoga navadil lulati ob pravem času.
- Z navajanjem na opravljanje potrebe lahko pri mladiču angleškega buldoga začnete najprej pri treh tednih starosti. Zapomnite si, da mora mladiček urinirati pogosteje kot odrasel pes. Sama nisem dobila svojega mladička, dokler ni bil star 5 tednov in mnogi rejci psov vam ne bodo pustili, da mladička prevzamete prej.
- Ne kaznujte psička, če kdaj doživi nesrečo v stanovanju. Vendar pa vedno nagradite psa takoj po temu, ko je opravil svoje na primernem mestu. Lulanje zunaj je priučena aktivnost, zato mora vaš angleški buldog vedeti, zakaj je bil nagrajen in to povezovati s pozitivnimi dejanju.